• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
  Fixa Projektet arkiv
  Måla om inomhus
  Måla om inomhus
  Att måla om inomhus är ett av de enklaste, och mest kostnadseffektiva, sätten att förnya känslan ett hem. Tydligast blir förstås skillnaden om du väljer en helt ny kulör till väggarna, men att ge småslitna väggar ett nytt lager av vit färg ger redan det en rejäl uppfräschning.
  Bygg ett walk-in skafferi
  Bygg ett walk-in skafferi
  I stället för ett blygsamt skafferiskåp intill kyl-/fryskombinationen väljer många idag att planera in ett riktigt skafferi, som man kan gå in i, när man renoverar sitt befintliga kök eller bygger nytt. Fördelarna är många, och en ordentlig skafferidörr är avgörande för funktionen.
  Snickarens bästa vän
  Snickarens bästa vän
  Företaget Essve, som står bakom ett stort sortiment av infästningar och verktyg, bestämde sig för att genom en marknadsundersökning ta reda på hur svenska snickare upplever sin arbetsvardag. Undersökningen visade att det finns gott om framför allt logistiska utmaningar där ute – och som ett svar på dessa lanserar Essve nu Essbox Plus System.
  Enkla energibesparingar
  Enkla energibesparingar
  Med tanke på de höga och osäkra priserna på el och energi är alla möjligheter till besparingar välkomna. En av de faktorer som har störst påverkan på räkningarna i vår kalla nord är hur välisolerade hus vi har – och här spelar fönstren en viktig roll. Normalt sett står fönster och dörrar för ungefär en tredjedel av värmeförlusterna i en äldre villa.
  En förverkligad dröm
  En förverkligad dröm
  Medan somliga kanske mest ser badrummet som en yta som ska fylla sin funktion ser andra möjligheten att skapa sig en lyxig oas med wow-känsla. Vår leverantör Svedbergs besökte en nybyggd villa i Vetlanda för att ta en titt.
  Bra ljus när du jobbar
  Bra ljus när du jobbar
  Oavsett om du håller på med ett mindre detaljarbete eller ett större renoveringsprojekt bör du se till att ha god belysning medan du arbetar. Med bra ljus orkar du jobba längre samtidigt som du minskar risken för misstag och olyckor. Vilken sorts arbetsbelysning ska du då satsa på?
  Måla om listerna
  Måla om listerna
  Listerna är hemmets konturer. De ramar in interiören och gör mer än man kan tro för helhetsintrycket. Att listerna är så viktiga visuellt betyder lyckligtvis inte bara att slitna lister drar ner känslan i ett rum – utan också att fräscha, nymålade lister får allt att lyfta.
  Trösklar som smälter in
  Trösklar som smälter in
  En dörr är så mycket mer än bara en dörr. En dörr kan ge välgörande ljus och luft när den öppnas, men också välkommen avskildhet och tystnad när den stängs. En dörr är faktiskt också rent bokstavligen mer än bara en dörr.
  Tejpen som tätar taket
  Tejpen som tätar taket
  När det kommer till att skydda och underhålla taken på våra hus är det bättre att vara överdrivet noggrann än tvärtom. Från välkända Tecca kommer en ny, smart lösning i form av en töjbar byggtätningstejp och kompletterande hörntätningsark i samma kvalitet.
  Nya fönster- en lönsam investering
  Nya fönster- en lönsam investering
  Ett fönsterbyte är inte enbart en investering i husets utseende. Med moderna fönster kan du även spara en hel del energi. Ett byte till nya, energieffektiva fönster innebär minskade värmeförluster och lägre energiåtgång – och det är bra för både plånboken och klimatet.